כל כתבה על האזור, מתחילה בהסבר קצר (לפעמים לא קצר) על פירוש השם, בשילוב בדיחה תורנית שעושה מטעמים ממשחק מילים מתבקש " אי הצבים".
אנחנו לא מתחכמים או מנסים לשנות את מה שכבר נעשה לפנינו, בידי גדולים מאיתנו ולכן נפתח בדיוק באותה הפסקה המתבקשת.
קו טאו, אי הצבים, האזור שאנחנו נוסעים אליו היום, זה אי שבו להיות עצלני ואיטי זו ברכה. אבל האם זה אומר שכל מי שקצת יותר חי, אין לו מה לחפש פה? את זה אנחנו נגלה ביחד איתכם ממש עכשיו.
איפה היא נמצאת, מה עושים בה ולמה, בעיקר למה.
קצת רקע
נתחיל מזה שלא סתם קראו לקו טאו – קו טאו. לא כי זה משחק מילים יפה ולא כי היה ברור לתאים שזו תהיה פנינת תיירות נדירה. הסיבה פשוטה והגיונית הרבה יותר – לפני הרבה מאוד זמן, היו צבים. מה זה היו – זה היה הבית שלהם והיו פה לא מאות ולא אלפים, אלא הרבה יותר.
אבל ככל שהאדם החליט להתערב בטבע יותר ויותר, הצבים החליטו שזה לא מתאים להם והחלו לעזוב את האזור. כן, תמ"א 38 פחות דיבר אליהם.
בכל אופן, אין סיבה לדאגה, לאט לאט הצבים מתחילים לחזור לאזור וזו מגמה שתימשך. אפשר לנשום לרווחה ואולי אפילו להתכונן לאיזה מפגש או שניים איתם.
איפה?
הסבר יפה בהחלט, אבל איפה קו טאו נמצאת בכלל, תשאלו אותנו. אולי היינו צריכים להתחיל מזה.
המקום הקרוב ביותר לקו טאו זה קוסמוי, אבל פה הקרבה נגמרת. הבדלי הקצב, האורח חיים וסוג הנופש – משהו שרואים ברגע שמגיעים..
בקצרה, שקט ושלווה זה פה.
מה מחכה לנו?
רצועות חוף, שכאילו לפני שנייה ירדו מגלויה שנעשתה ביד אמן (משפט קלישאתי, אבל נכון), ים בגוונים שרק הטבע יכל ליצור (זה אפילו נשמע יותר קלישאתי מהקודם). ספורט ימי הוא שם המשחק באזור זה ואתם לגמרי במקום הנכון, אם אתם חובבי הז'אנר.
בנוסף, קו טאו אהוב מאוד על תיירים מרחבי העולם, שמגיעים ומשתקעים פה – יש פה גיוון ממש מרשים. וזה, מצידו, מסביר את העניין שנוכל למצוא פה מסעדות מגוונות ביותר (כי להשתקע פה זה נפלא, אבל להתפרנס צריך בכל מקרה). אוכל איטלקי, צרפתי ואמריקאי נמצאים פה בכל פינה בערך וזה בנוסף לדגים ופירות ים המסורתיים והאופייניים לאזור.
מה עושים?
הנופש בקו טאו מתחלק לשניים. יש מי שרוצה סתם לרבוץ על החוף (אנחנו לא שופטים חבר'ה) –
החופיים הפופולאריים ביותר הם Sairee Beach, שעליו יש המון מסעדות, בתי קפה ושקיעות שלא תרצו לפספס. חוף נוסף שיש לכם את כל הסיבות בעולם לבקר בו, הוא לא אחר מאשר Mae Haad – אולי מעט פחות ציורי, אבל דווקא הוא מציע לנו את הכי הרבה אופציות ללינה במקום.
ואז, יש את אלה שרוצים אקשן ואם אפשר כמה שיותר ממנו.
לכל מי שמחפש את האקשן, נוכל להציע דייבינג, סנורקלינג ושאר סוגי הצלילות שאת שמותיהם אנחנו לא באמת מכירים. יש באזור לא פחות מ – 30 סוגי אתרי צלילה וכמות בתי הספר לצלילה, שישמחו ללמד אותכם הכל, בין אם התחלתם הרגע לבין אם אתם כבר מנוסים ממש.
האזורים המבוקשים ביותר הם אזורים כמו Mango Bay – לאלה מבינינו שעוד לא יודעים מה מסתתר מאחורי המילה צלילה ומקומות כמו Chalok Baan Kao ו – Sai Deng Beach.
חשוב לציין שאזור קו טאו הוא אזור שיש בו כרישים (יש פה אפילו חוף שבשמו הרשמי הוא Thiang Og Bay אבל בגרסה העממית יותר הוא (Shark Bay. נכון, רוב הכרישים שנפגוש פה אינם מסוכנים, אבל מוטב להיות מודעים למצב.
איפה לנים?
כמו בכל אזור מתוייר בתאילנד, יש פה מגוון אופציות רחב – החל מבונגלו על החוף, דרך גסטהאוסים וכלה בבתי מלון ברמה גבוהה יותר.
זהירות – חובה
מדובר באי קטן, קטן עד כדי כך שאין פה לא בית חולים, לא קופת חולים ולא שום דבר שנראה כמו מוסד רפואי. מה שיש פה זה רק מספר מוקדי חירום קטנים.
לכן, כאשר אתם מגיעים לקו טאו, מתנהגים במלוא האחריות והזהירות האפשריים.
מה, אתם עוד כאן?